Voit tehdä kakun useammassa vaiheessa tarjoilupäivää edeltävällä viikolla omien aikataulujesi mukaan. Lyhyimmillään tekeminen vie muutaman tunnin.
Raaka-aineet:
100 g tummaa suklaata
100 g voita
2 dl sokeria
2 munaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 l vanilijajäätelöä
1 pkt oreo-keksejä
150 g valkosuklaata
3/4 dl kuohukermaa
koristeita
Ohje:
Tee ensin pohja. Sulata suklaa ja voi mikrossa lisää munat ja sokeri vatkaten seokseen. Yhdistä loput aineet ja lisää kevyesti sekoittaen taikinaan. Kaada leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 175 asteessa n 20 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa.
Ota jäätelö pehmenemään huoneenlämpöön, pilko hieman pienemmiksi paloiksi. Murskaa oreot muruiksi esim veitsellä. Sekoita oreomurska ja 3/4 jäätelöstä. Painele jäähtyneen kakkupohjan päälle. Painele sitten loput jäätelöt päällimmäiseksi. Nosta kakku pakastimeen jähmettymään.
Tee suklaakuorrute. Paloittele suklaa ja sulata mikrossa. Kuumenna kerma kattilassa kuumaksi, mutta ei kiehuvaksi. Ota kattila liedeltä ja sekoita suklaa sekaan. Sekoita, kunnes tasaista, kuumenna varovasti liedellä tarvittaessa. Anna jäähtyä sopivan lämpöiseksi, kaada kakun päälle ja koristele. (Itse irroitin kakun vuoasta ennen kuin kaadoin kuorrutteen päälle, ja se valui liikaa.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti