Me paistoimme lampulla ensin nahattoman sushitasoisen lohen fileepalan kaikki pinnat, ja leikkaasimme fileen sitten viipaleiksi. Hyvän kalaveitsen puutteessa paloista ei tullut kovin siistejä, joten kauniimman lopputuloksen saa leikkaamalla kalan ensin paloiksi ja sitten tohottamalla. Tällöin kala saattaa tosin helposti kypsyä liikaa - ajatushan on, että pinta saa hieman väriä ja paiston makua, mutta kala jää muutoin raa'aksi.
Pintapaistettu lohi sopii moneen yhteyteen, ja pintapaistetut lohinigirit ovatkin tällä hetkellä suosikkejani sushipöydässä.
Myös salaatissa avokadon kanssa pintapaistettu lohi on ihanaa. Salaatin kanssa sopii esimerkiksi seuraava kastike
Raaka-aineet:
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
2 tl seesamiöljyä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunamehua
Ohje:
Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita kaiku kastikkeen ainekset.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti