tiistai 3. maaliskuuta 2015

Pika-vorschmack

Tein elämäni ensimmäisen kerran itse vorschmackia Misin delin ohjeella (https://misindeli.wordpress.com/2013/10/07/pikavorschmack/) - pienensin hieman määrää ja olin varovainen, ehkä liiankin, anjoviksen kanssa. 

Söimme ruoan säilöttyjen punajuurien ja suolakurkkujen sekä uuniperunoiden (pestyjä perunoita pistellään haarukalla, 8 min mikrossa + 1 h uunissa 180 asteessa) kanssa

Raaka-aineet: 

450 g karitsan jauhelihaa
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattipyrettä
6 anjovisfileetä 
2 dl lihalientä (vasikan fondista)
1,5 dl ruokakermaa
5 rkl anjoviksen öljyä 

Ohje: 

Kuullota silputtu sipuli ja siirrä kattilaan odottamaan. Kypsennä jauheliha erissä ja  lisää kattilaan. Lisää murskatut valkosipulit, tomaattipyre, anjovikset ja lihaliemi. Keitä n 30 min miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes neste on haihtunut. Soseuta sauvasekoittimella, lisää sekaan kerma ja mausta anjovisöljyllä. Kuumenna. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti