Mielettömän hyvä ruoka näinkin, vaikka alkuperäinen on varmasti vielä parempaa.
Meidän vuoka olisi saanut olla suurempi.
Raaka-aineet:
4 luomubroilerin koipireisipalaa
(suolaa ja pippuria)
2 valkosipulin kynttä
timjamia
2 rkl voita
2 rkl öljyä
1 sitruuna (kuori ja mehu)
2 dl risottoriisiä (alunperin 3 dl)
6 dl kanalientä (alunperin 2,5 dl Rieslingiä ja 1,5 l kanalientä) - nesteen määrä epämääräinen, meillä meni paljon vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa
1 dl kuorittuja manteleita
4 dl tummia viinirypäleitä (alunperin 2 dl vihreitä ja 2 dl tummia)
Ohje:
Kuumenna pannulla öljy ja voi. Rusenna valkosipulinkynnet veitsellä ja lisää pannulle timjamin kanssa. Paista talouspaperilla kuivattujen kanojen pinta rapeaksi kaksi kerrallaan. Varo rasvaräiskeitä!
Laita reiluun uunivuokaan riisi, sitruunan kuori ja mehu (jos sitruuna on kovin mehukas, kaikkea ei tarvitse) ja mantelit, ja sekoita. Nosta kanat päälle, ja kaada vielä kanaliemi päälle.
Paista uunissa 200 asteessa 30 min. Lisää viinirypäleet, paista vielä 20 min.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti