perjantai 27. joulukuuta 2013

Teeleivät ja kikhernetahna

Mieleni teki hummusta, mutta tahinia ei jääkaapistamme löytynytkään. Tein kuitenkin kikherneistä tahnaa, vaikkei tätä hummukseksi ilman tahinia kehtaa kutsua. 

Naanleivät olisivat sopineet paremmin leiväksi, mutta teeleivät valmistuvat nopeammin. 

Väsyneenä kokkaillessa unohdin teeleivistä leivinjauheen, ja sitruunamehukin tuli tahnaan vasta tarkoiluvaiheessa... 



Raaka-aineet teeleipiin:

2 dl vehnäjauhoja
2 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2 dl maitoa
1/4 dl öljyä

Ohje:

Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja öljy ja sekoita nopeasti. 

Jaa taikina kahteen osaan leivinpaperin päälle. Taputtele kauhistuin käsin leipäsiksi ja jaa taikinapyörällä kumpikin neljään osaan. 

Paista uunissa 225 asteessa 10-15 minuuttia. 



Raaka-aineet tahnaan:

1 prk kikherneitä
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl maustamatonta jogurttia
2 valkosipulin kynttä
1 tl juustokuminaa
1/2 sitruunan mehu
paprikajauhetta koristeluun 

Ohje:

Sekoita sauvasekoittimella kikherneet tahnaksi. Lisää oliiviöljy, jogurtti ja murskatut valkosipulinkynnet ja sekoita lisää. Mausta juustokuminalla ja sitruunalla. Aseta tarjolle kulhoon ja ripottele päälle paprikajauhetta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti