perjantai 16. elokuuta 2013

Mustikka-semifreddo

Teimme tämän jälkiruoan italialaishenkiselle päivälliselle. Italialainen semifreddo on nopea ja ihana jäätelötyyppinen jälkiruoka, joka toimii meillä jäätelökoneettomillakin.

Tämä versio on tehty netistä löytyneiden suuntaviivojen perusteella, ja noudattaa Jamie Oliverin alkuperäisohjetta.

Raaka-aineet (kahdeksalle):

4 kananmunaa
vajaa 3 dl sokeria
5 dl kuohukermaa
ripaus suolaa
2 dl pakastemustikoita 
3 tl kardemummaa (tai maun mukaan)
4 dl pensasmustikoita (tarjoiluun)

Erottele keltuaiset ja valkuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Soseuta mustikat sauvasekoittimella ja mausta kardemummalla. 

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Ripauta vähän suolaa valkuaisten joukkoon ja vatkaa ne kovaksi vaahdoksi.

Sekoita keltuaisvaahtoon ensin varovasti mustikkasose, sitten kermavaahto ja lopuksi valkuaisvaahto. 

Kaada kulhoon tai vuokaan ja laita pakastimeen, mieluiten yön yli. Itse käytin pitkulaista leipävuokaa, jonka vuorasin kelmulla, ja tarjosin semifreddon viipaleina pensasmustikoiden kera jälkiruokakulhoista. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti