Tarjosimme sisaruksilleni ja heidän puolisoilleen illallisen elokuussa, ja päädyimme kesälomamatkamme innoittamana tekemään illallisen italialaiseen tyyliin. Pääruoaksi teimme tomaattista munakoisovuokaa, melanzane alla parmigianaa. Ohjeen ruokaan löysin Olivian sivuilta Jensenin kiusaukset -blogista. Teimme ohjeen kaksinkertaisena, koska syöjiä oli seitsemän (alla ohje meidän tekemiemme määrien mukaisesti).
Tämän ohjeen julkaiseminen kesti hetken, ja aiemmin olen jo julkaissut saman illallisen alkuruoan ja jälkiruoan. Samana päivänä samalle vierasjoukolle tarjottiin lounaaksi nyhtöpossusämpylöitä.
Raaka-aineet:
2 kg munakoisoja
6 tlk kokonaisia tomaatteja
2 porkkanaa
1 pala selleriä
2 sipulia
4 valkosipulin kynttä
1 ruukkubasilika
4 keitettyä munaa
600 g mozzarellaa (palloja)
400 g parmesaanijuustoa (ei valmisraastetta)
suolaa
oliiviöljyä
3-4 dl vehnäjauhoja
Ohje:
Pese ja kuori porkkanat ja selleri. Kuori munakoisot. Leikkaa ne pituussuunnassa sentin paksuisiksi viipaleiksi, ripottele päälle suolaa ja laita sivuun 45 minuutiksi. Huuhtele ne sitten ja kuivaa talouspaperilla.
Keitä kananmunat koviksi, noin 6-7 minuuttia.
Valmista tomaattikastike, kun munakoisot itkevät. Viipaloi selleri ja porkkana pieniksi, noin 5 ml palasiksi, leikkaa sipuli ja valkosipuli hakkelukseksi.
Lämmitä isossa kasarissa 4 rkl oliiviöljyä, ja freesaa sipuli. Lisää valkosipuli ja paista muutama minuutti lisää. Lisää porkkana, selleri ja tomaatit. Leikkaa puolet basilikasta pieneksi silpuksi ja lisää mukaan. Mausta suolalla. Laita kansi päälle ja keitä seosta miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia (sähköhellalla kolmosen teholla).
Ryhdy paistamaan munakoisoja. Kierittele munakoisot lautasella vehnäjauhossa ja paista sitten molemmin puolin kunnes munakoisot ovat kullankeltaiset. Valuta talouspaperilla ja laita sivuun hetkeksi.
Leikkaa mozzarella pieniksi kuutioiksi ja raasta parmesaanijuusto. Leikkaa kananmunat pieniksi paloiksi.
Laita uunivuoan pohjalle kerros munakoisoja ja lisää sen päälle mozzarellaa, parmesania, kananmunanpalasia ja puolet tomaattikastikkeesta. Laita toinen kerros munakoisoja ja jälleen vuorotellen kerroksittain loput aineet samassa järjestyksessä kuin ensimmäisellä kerralla. Säästä noin 2 rkl parmesaanijuustoa kuorrutukseen.
Laita sitten vuoka 190-asteiseen uuniin ja paista 35 minuuttia. Ota vuoka ulos, lisää säästämäsi parmesaani, sirottele se vuoan pinnalle ja laita takaisin uuniin 10 minuutiksi. Anna vetäytyä tunti. Laita päälle basilikaa, vähän oliiviöljyä ja tarjoile kylmänä tai lämpimänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti