Valmistimme nämä nyhtöpossusämpylät lounaaksi, täytteittä riitti reilusti seitsemälle hengelle ja niitä jäi hieman ylikin. Ohjeet täytteisiin löysimme Isyyspakkauksesta, sämpylät mieheni haki Stockmannilta.
Sämpylöiden täytteeksi laitoimme Isyyspakkauksen mallin mukaisesti possua, haudutettua punasipulia ja paahdettua paprikaa, jotka kaikki valmistimme itse, sekä lisäksi kaupasta ostettua majoneesia ja barbeque-kastiketta.
Possu
Raaka-aineet
2 kg porsaan kassleria
2 sipulia
4 neilikkaa
3 tl suolaa
yrttejä
vettä
Ohje
Laita possu nahkapuoli ylöspäin kannelliseen uunipataan. Lisää pataan kokonaiset sipulit sekä mausteet. Kuumenna vettä kiehuvaksi ja kaada sitä possun päälle siten, että kolme neljännestä possusta on peittynyt. Hauduta 120-asteisessa uunissa yön yli, vähintään kuitenkin 3-4 tuntia (meillä possu taisi viihtyä uunissa vain 4-5 tuntia). Anna possun jäähtyä ja riivi sen jälkeen syötävät osat eroon läskistä ja nahasta.
Haudutetut punasipulit
Raaka-aineet:
4 punasipulia
1 dl etikkaa
1 dl ruokosokeria
2 dl vettä
Ohje:
Viipaloi sipulit renkaiksi ja erottele renkaat toisistaan. Laita sipulirenkaat, etikka, sokeri ja vesi paistinpannuun ja hauduta keskilämmöllä, kunnes neste on haihtunut.
Paprikat
Raaka-aineet:
3 paprikaa
oliiviöljyä
suolaa
Ohje:
Poista paprikoista siemenet ja viipaloi ne leveiksi viipaleiksi. Pyörittele oliiviöljyssä, ripottele hieman suolaa päällä ja paahda 200-asteisessa uunissa, kunnes paprikat alkavat ruskettua (olisivatkohan ne olleet uunissa noin 20 minuuttia). Leikkaa halutessasi paprikat vielä kapeiksi suikaleiksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti