lauantai 14. syyskuuta 2013

Pad Thai tofulla

Halusimme vaihteen vuoksi tehdä jotain wokattavaa ruokaa, ja löysimme tämän Pad Thai -reseptin Shake Before Use -blogista (http://www.lily.fi/blogit/shake-use/pad-thai). 



125 g kapeaa riisinuudelia
250 g tofua
3 kevätsipulin vartta
90 g mung-pavun ituja
4 valkosipulin kynttä
2 kananmunaa
2 rkl öljyä
4,5 rkl osterikastiketta
2,5 rkl kalakastiketta
3 tl tamarind-tahnaa
3 tl sokeria
vettä
limemehua
chilirouhetta
maapähkinärouhetta

Viipaloi valkosipuli ohuiksi siivuiksi, pilko kevätsipulin varret 3 cm pituisiksi ja pilko tofu kuutioiksi. Sekoita osterikastike, kalakastike, tamarind-tahna ja sokeri. 

Kuullota valkosipuli öljyssä wokkipannulla. Lisää tofu, ja ruskista. Siirrä valkosipuli ja tofu pois wokkipannulta odottamaan sivuun. 

Lisää pannulle vettä ja nuudelit, keitä kunnes nuudelit ovat kypsiä. 

Lisää sekoittamasi kastike kypsien nuudelien joukkoon, ja siirrä nuudelit sivuun. Lisää pannulle kananmunat. Anna kananmunan hyytyä hetken, ja lisää nuudelit ja tofu takaisin pannulle ja sekoita kananmunan kanssa. Lisää kevätsipulit ja idut ja anna paistua vielä pari minuuttia. 

Tarjoa limen, chilirouheen ja maapähkinärouheen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti