sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Nopeat falafelpyörykät ja jogurttikastike

Näiden falafelien ohje löytyi Pirkan Mitä tänään syötäisiin -lehdestä, ja sovelsimme sitä jälleen sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Kohta vuoden ikäinen tyttäremme maistoi myös falafeleja, ja piti niistä. Ne olivat lapselle helposti syötäviä, koska kikherneet ja muut aineet ovat tarpeeksi hienojakoisena massana.



Raaka-aineet:

1 tlk kikherneitä (käytimme luomukikherneitä pahvisesta tetrasta)
1 punasipuli
2 valkosipulinkynttä
2 tl persiljaa (kuivattua)
1 kananmuna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
3/4 tl suolaa
1/2 tl chilihiutaleita
öljyä

2 dl maustamatonta jogurttia
2 tl minttua (kuivattua)
2 tl hunajaa
1 rkl sitruunamehua
1/4 tl suolaa

Ohje:

Sekoita kaikki jogurttikastikkeen ainekset keskenään ja anna maustua jääkaapissa sillä aikaa, kun valmistat falafelit.
  
Valuta ja huuhtele kikherneet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimen tai monitoimikoneen kulhoon ja sekoita tasaiseksi.
Kumoa taikina kostutetulle leikkuulaudalle. Muotoile taikinasta tanko ja jaa se paloihin, jotka muotoilet pyöryköiksi.


Kuumenna rasva pannulla ja paista falafelit kypsiksi miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen. Tarjoa kastikkeen ja riisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti