tiistai 15. lokakuuta 2013

Avokadopasta

Yksi suosikkipastani on ehdottomasti kuuluisa Safkaa-avokadopasta. Tein sitä tänään äidilleni ja itselleni lounaaksi. Noudatin annettua ohjetta melko tarkkaan kastikkeen määrien osalta, mutta pastaa keitin hieman vähemmän, mutta määrä oli silti erittäin reilu, ja siitä jäikin (vähintään) yksi annos vielä odottamaan tulevaa (vaikka tämäkin pasta pitäisi syödä välittömästi tekemisen jälkeen).

Ruoasta on tarjolla nyt vain todella epätarkka kuva...



Raaka-aineet:

1 valkosipulinkynsi
2 tl chilihiutaleita
1 limetin mehu
2 kypsää avokadoa
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
reilu 1 dl raastettua pecorinoa
reilu 1 dl raastettua parmesaania
300 g cappelle pastaa
Ohje:
Pilko valkosipuli hyvin hienoksi ja laita se ja chilihiutaleet kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. Sekoita.
Keitä pasta kypsäksi. Ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.
Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.
Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti