perjantai 4. lokakuuta 2013

Kvinoa-kikhernesalaatti

Tein tämän salaatin kahdelle lounaaksi - määrä oli melko runsas. Reseptin löysin täältä: 

http://chocochili.net/2013/04/lammin-quinoa-kikhernesalaatti/


Korianteria ei ollut, ja lisäsin reseptiin pinaattia. 

Raaka-aineet: 

1,5 dl kvinoaa 
kasvisliemivalmistetta
1 rkl kikherneitä
3 hyvin pientä porkkanaa
2 salaattisipulia
2 rkl oliiviöljyä
3 tl mietoa currytahnaa
2 reilua kourallista tuoretta pinaattia
3 rkl limemehua 

Avokado-cashewtahna

1 avokado
2 kourallista cashewpähkinöitä
oliiviöljyä
suolaa

Huuhtele kvinoa ja keitä kasvisliemivalmisteella maustetussa vedessä kypsäksi. Huuhtele kikherneet. 

Kuori porkkanat ja suikaloi kuorimaveitsellä. Silppua salaattisipulit.  

Kuumenna öljy ja currytahna pannulla. Paista kvinoaa ja kikherneitä muutama minuutti curryssa. 

Soseuta avokado ja cashewpähkinät sauvasekoittimella (itse tein tehosekoittimella, ja se ei meinannut jaksaa pilkkoa pähkinöitä). Lisää öljyä, kunnes koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja limellä.  

Kokoa salaatti lautasille, lusikoi avokadotahna päälle ja mausta vielä limemehulla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti