Täytekakun tein pitkälti noudattaen tätä Kinuskikissan ohjetta niin sisällön kuin ulkonäönkin suhteen. Vadelmien sijaan käytin täytteessä karpaloita, jotka sopivat hyvin makeaan kinuskiin ja pinnan sokerimassaan.
Juustokakkuun valitsin puolestaan tämän Kinuskikissan ohjeen - kiilteeseen laitoin kuitenkin sinistä karamelliväriä, jotta saimme aikaan ankkalammen (ankka on kuminen kylpyankka eikä siis sokerimassaa).
Kuivakakkuna oli tarjolla banaanista tiikerikakkua tehtynä tämän Pirkka-reseptin ohjeella - lisäsin tosin suklaataikinaan vielä 200 g tummaa suklaata rouhittuna.
Kuvassa näkyvät M&M-karkeilla koristellut keksit leivoin Kinuskikissan ohjeen mukaan.
Vaahtokarkkitikkarit tein dippaamalla leikatun pillin päässä olevia vaahtokarkkeja ensin sulaan valkosuklaaseen ja sitten erilaisiin nonparelleihin ja muihin koristerakeisiin.
Parmesankiepit tein valmiista voitaikinasta ja raastetusta parmesanista. Kaulin taikinan ohueksi, laitoin päälle runsaasti parmesania ja kiersin rullalle, jonka leikkasin n 5 mm paloiksi. Paistoin kieppejä 200 asteisessa uunissa muistaakseni 10-12 minuuttia.
Pinaatti-fetapiirakan tein ajan säästämiseksi valmistaikinaan, joka olisi ehdottomasti pitänyt esipaistaa (en sitä tajunnut tehdä, ja pohjasta tuli sitkeä). Täytteeksi pilkoin pari pakettia fetaa, ryöppäsin ja pilkoin pari rasiallista pinaattia ja halkaisin 1,5 rasiaa kirsikkatomaatteja. "Munamaitoon" tuli kaksi purkillista Creme Bonjour Cuisina (valkosipuli ja yrtit), 4 kananmunaa ja loraus maitoa.
Saaristolaisleivän päälle pursotin savulohitahnaa, jonka tein tämän Pullahiiren ohjeen mukaan - kylmäsavulohen määrän tosin tuplasin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti